7 tips voor een succesvol VMI project

7 tips voor een succesvol VMI project

Vendor Managed Inventory of VMI is een samenwerkingsproces waarbij een klant samenwerkt met zijn leverancier om de prestaties van zijn inkoop te verbeteren.

VMI berust op het beschikbaar stellen van informatie over verkoop en voorraadbewegingen door een distributeur of fabrikant aan zijn leverancier. De leverancier stelt een verbruiksprognose op die hij vervolgens vergelijkt met verschillende variabelen: voorraad, seizoensgebondenheid, promotie, weer, transportplan,... Ten slotte berekent hij een ordervoorstel dat hij naar zijn klant stuurt.

De voordelen van VMI zijn talrijk, meetbaar en worden door beide partijen gedeeld: lagere voorraadniveaus, een betere omloopsnelheid van de voorraad, het voorkomen van voorraadtekorten, hogere verkoopvolumes en lagere logistieke transportkosten, om maar enkele te noemen. De voorraadniveaus zullen naar verwachting met 30% dalen, tekorten met 20% tot 25%, transportkosten met 5% tot 10% en verkoopvolumes met 2% stijgen.

Het proces van gedeeld voorraadbeheer is vooral gericht op producten met een hoge rotatie, zoals Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Het kan ook nodig zijn om een aanzienlijk volume, 40% tot 50%, te verwerken om een optimaal gebruik te maken van VMI. Ten slotte is het van cruciaal belang om de juiste klanten te kiezen met wie gedeeld voorraadbeheer zal mogelijk zijn. Het zullen eerder strategische klanten zijn, met gemeenschappelijke volumes en perspectieven op middellange en lange termijn.

Gelieve onderstaand formulier in te vullen om het document te ontvangen per mail.

Delen