[Expert's Opinion] E-invoicing

Expert-opinion-e-invoicing-november-2017-preview.jpg 


E-INVOICING

Was je verbaast over de inzet of uitrustingsniveau in bedrijven?

Een analyse van de resultaten kan goed samengevat worden door het idee van een glas dat zowel halfvol en halfleeg is. Aan de ene kant is het percentage van het uitrustingsniveau van het bedrijf hoog, waarvan 66% van de bedrijven uitgerust is met ten minste één oplossing en, in 56% van de gevallen, zijn deze al meer dan vier jaar in gebruik. Aan de andere kant is het uitrustingsniveau laag aangezien 73% van de bedrijven nog geen 50% van hun facturatie digitaal beheert. In de meeste gevallen zijn projecten beperkt tot uitgaande facturen en bevatten ze zelden beide typen.

Door het aantal uitgeruste bedrijven te vergelijken en aan het inzetniveau kunnen we zien dat slechts 18% van de bedrijven in Frankrijk meer dan 50% van de flow digitaliseert. Er is nog veel werk aan de winkel.

Ik was verrast door de verschillende antwoorden wanneer de vraag gesteld werd over de identiteit van hun serviceprovider voor gedigitaliseerde facturen. Ongeveer dertig verschillende providers worden genoemd.
Hoewel dit een nichegebied is, is het aantal aangeboden oplossingen erg groot. Ik merk ook dat er heel wat personen bij betrokken zijn. Bedrijven doen een beroep op tal van verschillende specialisten, waaronder OCR-experts, elektronische handtekeningen, archivering, factuurafstemming en EDI. Vervolgens moeten deze verschillende services integreren. Dit stelt me gerust door te denken dat het de moeite waard is om een globaal platform voor te stellen dat alle acquisitiekanalen omvat en zorgt voor een totaal beheer van het bedrijfsproces.Door Christophe VIRY, Product Marketing Manager voor B2B Integration and Collaboration offers voor Generix Group. Al twintig jaar ondersteunt hij de inzet van elektronische facturering bij bedrijven. Hij is de auteur van vele publicaties over elektronische facturering en vertegenwoordigd regelmatig organisaties die e-invoicing promoten of standaardiseren.DOWNLOAD DE 2018 BAROMETER BEST PRACTICES - GENERIX GROUP E-INVOICING


Barometer-2018-e-invoicing.JPG

DOWNLOAD HIER

Gelieve onderstaand formulier in te vullen om het document te ontvangen per mail.

Delen